De nieuwe wijn van de dominicaanse spiritualiteit

13 september 2019 om 20 u.
Blaisantkerk — Blaisantvest 37, Gent
Met getuigenissen door Antoinette Van Mossevelde (lekendominicaan), Anton-Marie Milh (dominicaan in vorming), Bernard de Cock (dominicaan en initiatiefnemer), Guido Vanhercke (vertaler)

U wordt hartelijk uitgenodigd op de voorstelling van de vertaling van een uniek boek over de dominicaanse spiritualiteit. Die dominicaanse geest kan, met zijn gedeelde aandacht voor God en de wereld, een goede gids zijn voor onze tijd: hoofd naast hart, actie naast contemplatie, de rede laten spreken en aanvullen met wondere woorden als genade, overgave, verlossing.

In dit boek horen we de stemmen en de levens van vooral de eerste dominicanen. Het verrast te zien hoe uitbundig ze klinken. Hun evangelische vreugde blijft raakt als je hun verhalen hoort. Maar even indrukwekkend is hoe Dominicus de studie omarmde en daarvoor desnoods de contemplatie liet wijken; hoe Albertus de Grote als een Aristoteles passioneel kennis zocht en promootte.

Waarom getuigden die eerste dominicanen zo intens van hun vreugde, van een diep gelukkig zijn? Dat geluk is een rode draad door het hele boek. Geluk in de studie, geluk in het broederlijke samenleven, geluk in de verkondiging, geluk in het gebed, geluk in dat zoeken naar de waarheid van een gegeven en gekregen leven. Je wordt er dronken van, schreven de eerste dominicanen. Kom en beluister hun verhaal...

Blaisantkerk
Blaisantvest 37, Gent
Contactpersoon:
Bernard de Cock : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijving

Vriendelijke dank om uw naam en uw email adres te vermelden wanneer u zich wil inschrijven op de Nieuwsbrief / Newsletter die u op de hoogte houdt van het leven en activiteiten van de dominicaanse gemeenschap van Brussel.