Tentoonstelling van originele fotos van mensen en landschappen van de bijbelse landen

Tentoonstelling van originele foto’s van mensen en landschappen uit bijbelse landen
Adres: « Ferme de Laite », Place de Dhuy, 12, 5310 Dhuy

Tijdens de zomer 2022 kan u een een prachtige tentoonstelling van originele foto’s van mensen en landschappen uit bijbelse landen bezoeken. Dit initiatief wordt ondersteund door “Werk-voor-het-Oosten” (http://www.orient-oosten.org/).

U vindt er:
• Zwart-wit foto’s op glazen platen van de gebroeders Lumière (19de eeuw tot en met begin 20ste), vergroot op spandoeken.

• Foto’s van kinderen, moeders en vaders, vrouwen en mannen, zusters en priesters, boeren en leraars, alsook foto’s van de opgravingen in Petra (Jordanië), Qumrân en Gaza (Palestina);
• Kleurenfoto’s van het tegenwoordig leven van de christenen in Jeruzalem

De 12 grote ‘spandoeken’ tonen christenen uit het Heilig Land, Egypte, Jordanië, Arménië, Irak en Ethiopië van de XIXe tot XXIe eeuw.
11 spandoeken zijn in zwart en wit en komen uit de oude fotocollectie van de bekende ‘École biblique et archéologique’ van Jeruzalem.
Het 12e spandoek is een patchwork van de oudste foto’s (1890) en toont het dagelijks leven van de christenen van de heilige stad Jeruzalem en van Palestina tot het jaar 2014.

PROGRAMMA :
Zondag 28 augustus
15u : Opening van de fototentoonstelling
16u : presentatie van een nieuwe bijbelse kaartenspel : « Sur les pas de Jésus » (Uitg. DNA/LPJ)
17u : lezing: « Jérusalem, des origines à nos jours : 5000 ans d’histoire » door Pater Christian Eeckhout, theoloog en overste van het klooster van de paters Dominicanen in Louvain-la-Neuve
18u : signeren van een stripverhaal in verband met de rollen van de Dode Zee : « Les Explorateurs de La Bible. Le manuscrit de Sokoka » (Uitg. Glénat).
De tentoonstelling is open op zondag 28 augustus van 15u tot 19u en van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september van 16u tot 20u.
U kan de tentoonstelling bezoeken in de grote schuur van de boerderij van Dhuy :   « Ferme de Laite », Place de Dhuy, 12, 5310 Dhuy (E411 uitrit 12, N912 ; N942).
Er zijn gratis parkeerplaatsen naast de kerk St.Rémi.

Voor meer informatie :

• contacteer: Christian Eeckhout, Dominicaan : 0486 88 36 49 ;
• Zie ook: https://www.ebaf.edu/event/exposition-visages-et-paysages-des-chretiens-dorient-dhuy-belgique/

 

 

Inschrijving

Vriendelijke dank om uw naam en uw email adres te vermelden wanneer u zich wil inschrijven op de Nieuwsbrief / Newsletter die u op de hoogte houdt van het leven en activiteiten van de dominicaanse gemeenschap van Brussel.